sigla-cu-fundal-transparent

 

Departamentul

Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Marius Băican, absolvent IPM - 2016

baicanÎn dezvoltarea carierei profesionale, după mai multe locuri de muncă în diverse domenii de activitate, am ajuns să activez în domeniul protecției mediului fiind implicat în implementarea unor proiecte de mediu, motiv pentru care am ales să-mi dezvolt cunoștințele în acest domeniu prin înscrierea la specializarea Ingineria și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca. Deoarece eram angajat, forma de Învățământ la Distanță (ID) mi-a oferit oportunitatea de a putea continua să lucrez, dar și să studiez.

Cei 4 ani de studii au trecut foarte repede. Tematica studiată este diversă și îți permite să-ți dezvolți cunoștințele în diferite domenii de mediu, în funcție de interesul specific al fiecăruia, precum ecologie, biodiversitate, gestionarea deșeurilor, gestionarea apei/resurselor de apă și epurarea apelor uzate, schimbări climatice, poluarea solului și reconstrucția ecologică a acestuia, evaluarea impactului asupra mediu, monitorizarea factorilor de mediu, iar în același timp am dobândit cunoștințe și în alte domenii conexe precum topografie, agricultură, mecanică, conducerea tractoarelor (chiar am condus ).

Cursurile sunt bine structurate și prezentate și ,fiind vorba de ID, pot să spun că acestea sunt prezentate astfel încât să înveți esențialul. Un rol important îl au profesorii care sunt foarte deschiși și știu cum să prezinte cursurile chiar și mai concentrat astfel încât la final să se dobândească acele cunoștințe necesare în carieră. Orarul a fost elaborat astfel încât mi-a permis să particip la majoritatea cursurilor chiar dacă lucram program normal. Când nu a fost posibil să particip la anumite cursuri a contat foarte mult suportul colegilor precum și platforma disponibilă on-line. Colegii au fost super și faptul că am absolvit consider că se datorează și ajutorului lor și motivării oferite de ei. Când lucrezi și intervin și celelalte aspecte personale din viață, senzația că ai vrea să renunți te încearcă de câteva ori, dar cu suportul colegilor și al profesorilor am ajuns fericit absolvent. A fost o experiență frumoasă să fiu student la învățământ la distanță la specializarea ingineria și protecția mediului, iar la final mă gândeam că probabil mi-ar fi plăcut și mai mult dacă aș fi făcut studiile la zi.

Category: testimoniale