Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Fondată în 1869

flag ro | flag en

Fulbright

Primele schimburi academice între România și SUA au început în anul 1961. În anul 1993, s-a înființat la București Comisia Fulbright România-SUA. Misiunea acesteia este să promoveze schimburile științifice și educaționale, să îmbunătățească înțelegerea mutuală a culturii americane și românești și să promoveze abilitățile interculturale, să ofere informații asupra oportunităților de studiu în SUA. Mai mult informații asupra programului Fulbright găsiți pe site-ul Comisieiwww.fulbright.ro.

Programul Fulbrigh oferă atât granturi pentru cetățeni români care doresc să studieze în SUA cât și granturi pentru cetățeni americani ce doresc să studieze în România.

Există trei categorii de granturi oferite cetățenilor români:
- Fulbright Student (Junior) Award: se adresează absolvenților ce au obținut diploma de licență care doresc să participe la un program de master sau de cercetare în SUA (detalii aici)
- Senior Fulbright Award: se adresează doctorilor în științe care doresc să predea sau să coordoneze proiecte de cercetare în SUA (detalii aici)
- Hubert H. Humphrey Fellowship: oferă mobilități de un an în SUA pentru personalul angajat în sectorul public din diverse domenii de activitate (detalii aici)

Deadline-uri pentru trimiterea aplicațiilor:
- Fulbright Student (Junior) Award: Mai 2013
- Senior Fulbright Award: Noiembrie 2012
- Hubert H. Humphrey Fellowship: Septembrie 2013