Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Fondată în 1869

flag ro | flag en

DIANA TOMA

tomaFacultatea de Horticultură, Master Food Quality Management - Alma Mater Studiorum A.D. 1088, Universita di Bologna, School of Agriculture and Veterinary Medicine, Scienze degli Alimenti

Cred cu tărie că această experiență mi-a dat și mai multă încredere în forțele proprii, prin prisma provocărilor primite, de aceea îi îndemn și pe alți studenți să spună „da” unei experiențe Erasmus.

Una din cele mai utile materii pe care le-am studiat aici consider că este Food Science, deoarece obiectivele acestei discipline au fost de a îmbina cunoștințe din domeniul biochimiei și al nutriției, ambele extrem de importante în formarea unui inginer din domeniul industriei alimentare.

Cât despre profesori, m-a impresionat implicarea lor în egală măsură în activitățile tuturor studenților; comunitatea Erasmus pot spune că este primitoare și informațiile circulă cu rapiditate, astfel încât studenții, în special cei care efectuează o mobilitate de studiu, au posibilitatea de a se adapta atât în mediul academic, cât și în cel social.

O mică barieră întâmpinată în decursul mobilității, dar în același timp depășită, a fost adaptarea într-un mediu academic în care cursurile au fost prezentate într-o limbă total nouă  (limba italiană) și susținerea examenelor în limba engleză.

Una din cele mai plăcute amintiri care îmi va rămâne întipărită în minte este legată de oamenii cu care am legat prietenii noi și locurile pe care le-am explorat împreună cu aceștia. 

toma2 toma3