Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Fondată în 1869

flag ro | flag en

MIRELA ALEXANDRA TRIPON

triponFacultatea de Medicină Veterinară, Medicină Veterinară, Anul V - Universitatea Gent

La Ugent, Facultatea de Medicină Veterinară, stagiul Erasmus se adresează studenților din an terminal. Se acceptă doar Placement, întrucât limba oficială a universității este olandeza. Stagiul se desfășoară cu rotații săptămânale la diverse specializări, 

unde cunoștințele și abilitățile practice sunt necesare întrucât studenții (inclusiv Erasmus) au o serie de responsabilități (plasare catetere, intubare, monitorizare anestezie, consultatii pe diferite specializări cu examenele clinice aferente).

Per total, stagiul este extrem de util în dezvoltarea abilităților practice pe toate specializările care țin de medicină veterinară, însă este extrem de  solicitant. Clinica oferă posibilitatea de desfășurare a stagiului fie pe animale de companie, fie pe cai sau animale de fermă.

Viata in Gent este costisitoare, începând cu prețul chiriilor, dar și mâncarea și activitățile extracuriculare. Un abonament de autobuz este 110 eur/3 luni, însă majoritatea circulă cu bicicletele (foarte ieftin de închiriat). În weekend biletele sunt la jumătate de preț.  

Am avut o mare problemă cu găsirea unei chirii, întrucât Gent este un oraș universitar, iar proprietarii rar închiriază pe perioadă mai scurtă de 1 an. Recomand a se depune din timp cererea pentru cămin, chiar înainte de a fi acceptat (daca nu este acceptat, studentul pierde depozitul de 100 euro), pentru că formalitățile durează mult, iar în momentul acceptării nu mai rămân locuri în cămin.

Totuși, Gent este poate unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, se află la distanță de 50 de km de Brugges (una dintre principalele destinații turistice vest europene) și Antwerp.

tripon2 tripon3